מאת: מערכת פקפוק
'פקפוק' הוא בראש ובראשונה עיתון סטודנטים. הוא עיתון שהוקם על-ידי תלמידים לסוציולוגיה-אנתרופולוגיה, ומתן במה לכתיבה על פניה השונות של הסטודנטיאליות היא ממטרותיו העיקריות כל חמש שנות קיומו. גיליון זה מפגיש אותנו עם שני מבטים רפלקסיביים המסכמים שתי תקופות שונות בחייו של סטודנט. אדם קלין אורון, עורך 'פקפוק' לשעבר מספר על 6 השנים בהן היה תלמיד דוקטורט במחלקה, ונגה קידר כותבת על שנותיה בתואר הראשון והשני. שתי הכתבות משלבות בין כתיבה אישית על "איך זה מרגיש להיות סטודנט" לבין מבט תיאורטי על התכנים החברתיים שגלומים באותן חוויות. כלפי הדוקטורט במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, הקושי והחשש של תלמיד המחקר מומשגים כבעיה מבנית באקדמיה הישראלית, המושפעת הן מתהליכים גלובאליים המתרחשים באקדמיה העולמית והן מדינאמיקות פנימיות בכל מחלקה. מזווית אחרת, חוויותיה והתלבטויותיה האישיות של הלומדת בשיעורים של התואר והראשון והשני מוצבים בהקשר של יחסי הכוח הסבוכים המתקיימים בינה לבין התלמידים האחרים בשיעור והמרצה בכיתה. 'פקפוק' רואה את הכתיבה על הסיטואציה הסטודנטיאלית הן כמטרה בפני עצמה והן כמקפצה מרתקת לניתוח סוציולוגי ואנתרופולוגי של מצבים חברתיים. אנו מקווים להמשיך ולהיות במה רלבנטית ואקטיבית לכתיבה מסוג זה.
עוד בגיליון: סיגל גולדין מציגה את תחום "הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה של המוסר", בעקבות קורס חדש שמועבר על-ידה בסמסטר הנוכחי; איתי ארצי משוחח עם פרופ' אמריטוס יהודית שובל על הקריירה שלה כחוקרת במחלקה; אחמד חליחל סוקר את מחקר הדוקטורט שלו בנושא דפוסי רווקות בחברה הערבית בישראל; מורן מימוני כותבת על הסדרה הבריטית המדוברת "מראה שחורה"; אורי כפיר מנתח כמה היבטים בשיח הציבורי סביב בריאות, תזונה בריאה וכושר; חן עוזרי מבקר בשדרת קניון ממילא ומבקר את אופי המרחב הציבורי שהיא משקפת. וכמובן, "נייר תועלת", מדור הפרסומים והמודעות.
שימו לב, בתחילת יולי ייצא גיליון 37 של פקפוק, שיוקדש בחלקו לסיכום שנת הלימודים תשע"ב. אם יש לכן\ם רעיונות לדרכים בהן ניתן לסכם את השנה האקדמית, נשמח אם תכתבו לנו: pickpook@gmail.com.