מאת: מערכת פקפוק
בחודש נובמבר האחרון חווינו כולנו את "ממלכת אי-הוודאות" (קרל פון קלאוזביץ) בדמותו של מבצע "עמוד ענן". למרות הקושי והלחץ אשר כולנו היינו נתונים תחתיהם, גיליון 39 של "פקפוק" יוצא כסדרו. אנו שולחים את תנחומינו לפצועים ולמשפחות ומייחלים לרגיעה ושלום באזור.
בגיליון זה נכיר את ד"ר מרסי ברינק-דנן בפינה "פנים חדשות במחלקה" ונכיר טוב יותר את ירושלים, בכתבתה של טל גליקמן על מפגשים בין-דתיים בעיר העתיקה בירושלים. בנוסף, ישי פרלמן, סטודנט במחלקה הלומד גם בתכנית המשולבת בפקולטה למשפטים מציע דיון בדיסציפלינה הסוציולוגית כמכלילה ומועדת לפורענות; איתמר טהרלב מציע להכניס מושג חדש לשיח בנוגע לאי-השוויון בישראל – "פריווילגיית המסוגלות העצמית"; בן בורנשטיין דן באפיסטמולוגיה ביהדות, ובייחוד – באיסור הלימוד והדיון של תחומים מסוימים; ערן פסקל מציע ניתוח סוציולוגי של אתרי המימון "מימונה" ו-"kickstart"; ואלומה קפטן בוחנת את מקצוע הדוגמנות בראי תופעת הגלובליזציה.
אנו מקווים כי תהנו מקריאה מעשירה ומהנה ומזמינים את כלל קוראינו לפתוח דיון ולהגיב לכתבות המעניינות אתכם, הן באמצעות אפשרות התגובה באתר והן בעמוד הפייסבוק שלנו, בו יתפרסמו, מעת לעת, קישורים לכתבות השונות בגיליון. אנו סבורים כי דיון יאפשר הפריה הדדית בין קוראינו לכתבינו ומבקשים להוות במה לכך.
הגיליון הבא של המגזין, מס' 40, יהיה גיליון מיוחד בשיתוף עם "פוליטון", מגזין הסטודנטים של המחלקה למדע המדינה באוני' העברית, לקראת הבחירות בישראל. זוהי הפעם הראשונה לקיומו של שיתוף פעולה כזו, שהחל בעידודו של פרופ' דוד לוי-פאור מהמחלקה למדע המדינה ובתמיכתה של דיקנית הפקולטה למדעי החברה, פרופ' ורד ויניצקי-סרוסי מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. מכיוון שהגיליון כולו יעסוק בבחירות, נקבע לו מועד יציאה מיוחד, כעשרה ימים לפני שנצביע ובכך נממש את זכותנו (וחובתנו) האזרחית-דמוקרטית.
קריאה נעימה,
העורכים