check
מאמרכת 46 | פקפוק

מאמרכת 46

מאת: מערכת פקפוק

פקפוק 2014-2013 יוצא לדרך, עם כמה שינויים מרעננים והרבה התרגשות באוויר. כמו תמיד, מרגש לראות כמה עד רחבה ואקלטקטית הסוציולוגיה. ניתן לראות זאת כבר בכתבות המגוונות שמופיעות בגיליון הראשון. זה המקום לברך את כל חברי/ות המערכת שהצטרפו ואת דניאל שטרית, עורך הלשון החדש של העיתון. לאחר שנה ללא נוכחות אשת סגל מהמחלקה אנחנו מכירים תודה לפרופ' גילי דרורי שהצטרפה למערכת השנה. נקווה ששיתוף הפעולה עם הסגל האקדמי ימשיך ויעמיק!

באותה נשימה, אנחנו רוצים להודות לצוות העריכה היוצא של המערכת: איתי ארצי, אלעד אור ומורן מימוני. נשתדל למלא את הנעליים הגדולות שהשאירו ולהמשיך את רוח העשייה, המרץ והמחשבה שקידמו כל כך את העיתון בשנה שעברה. כמו כן אנחנו מודים לטליה חסון, עורכת הלשון היוצאת, על תרומתה הרבה למערכת.

בגיליון נובמבר, מעיין לוינסון מלווה מקרוב את "נשות הכותל", שציינו החודש 25 שנים למאבקן; רותם אוחיון עוסקת בחוויית הזרות ביצירתו של הסופר הרוסי י"ד ברקוביץ'; אלומה קפטן מנתחת את בלוג האופנה הגברי "הגרסונייר" לאור ההגות הזימליאנית; איתי ארצי דן בז'אנר המוזיקלי "נויז", ונפרד בדרכו מלו ריד; ניצן לונברג מציגה את תופעת ה"הארלם שייק" בראי הגלובליזציה; ואיתמר טהרלב כותב על המחסור בנקודת מבט רוחבית-סוציולוגית בהיסטוריה, כמו גם על המחסור בשימוש במחקר היסטורי במתודה הסוציולוגית. במסגרת המדור "פנים חדשות במחלקה" נפגוש את אסא מרון. בנוסף, נחזה בבעיטת הפתיחה של פינת "מסמני דרך" בשיתוף הפרויקט "בחברת האדם" של לירון שני ונועם קסטל. בפינה מספרים אנתרופולוגים ישראלים על החוקרים הבולטים אשר השפיעו על עבודותיהם במשך השנים.

אנחנו מקווים שתיהנו מהקריאה, ומצפים/ות בשמחה לתגובות ורעיונות, כאן או בעמוד הפייסבוק שלנו. כמובן שיתקבלו בברכה הצעות לכל כתבה או טור שעשויים להעשיר לדעתכם/ן את העולם הסוציולוגי של "פקפוק".

בנוסף, שמחנו לגלות שהסוציולוגיה של המחלקה לא נשארת במסגרת אקדמית ממוסדת בלבד, כפי שמתבטא ביוזמה החדשה והמבורכת של תלמידי/ות תואר ראשון: "הפורום הסוציולוגי לשיח אחר", המבקשת להרחיב את הדיון בדיסציפלינה מעבר לשיעורים ולעבודות. מומלץ לבקר בדף הפייסבוק ולעקוב אחרי הפורום המתגבש.

שתהיה שנה נפלאה ומעניינת,

עורכות ועורך פקפוק: ערן פסקל, אלומה קפטן ויעל פינדלר.
עריכת לשון: דניאל שטרית