מאמרכת 64

קוראות  יקרות וקוראים יקרים,

אין זמן יותר טוב לכתוב מאשר בידוד – כך גילינו בסמסטר האחרון. במהלך הימים המורכבים והמוזרים של הקורונה, התגבשה קבוצה איכותית של כותבים וכותבים סקרניים.ות ויצירתיים.ות שהחליטו לנצל את ההזדמנות הייחודית לחשוב על ההווה – ולכתוב את ההיסטוריה. אנחנו מתרגשות להציג בפניכן.ם את פרי עיטם ולהזמין אתכם.ן להתבוננות ביקורתית על המציאות החדשה של כולנו.

בגיליון תקראו את כתבתה של ריקי ענתבי, המזמינה אתכן.ם לחשוב על בהלת המזון בימי הסגר, על המחסור בביצים ומה אלו מלמדים אותנו על התפקיד הרוחני והחברתי של מזון בחיינו; ואת כתבתה של ענבר אליאב המציעה ביקורת פמיניסטית על ניהול משבר הקורונה ודנה באתוס הגבורה של המדען במדינת ישראל. בנוסף, תוכלו לקראו כתבותיהם של אברהם לפאיר וענבל מורג המציעות 360 מעלות על השפעות הקורונה על הציבור החרדי-ליטאי, תוך דיון במתח שיצרו גורמי הסמכות החרדיים בניהול הקורונה ובהשפעות החשיפה המוגברת של הציבור החרדי למדיה הדיגיטלית בתקופה זאת. ולבסוף, מובאת בגיליון כתבתה של תמר וינוגרד הדנה באופן שבו הקורונה שיקפה והעצימה את השינויים שההישענות על טכנולוגיה ורשתות חברתיות יוצרת בהון החברתי ובמרחבים הציבוריים שלנו – כמו גם בתור בסופר.

בנוסף, הקורונה השפיעה גם על התכנית "סדנאות בפקפוק", שהותאמה לפלטפורמת הזום. קיימנו הסמסטר שלוש סדנאות כתיבה שליוו את הכותבים והכותבות שלנו בתהליך כתיבת הכתבות. הסדנאות הורכבו מתרגילי כתיבה אישיים, עיבודים קבוצתיים, טכניקות כתיבה מגוונות, טקסטים מעוררי השראה ודיון בקבוצות קטנות. במפגש האחרון חילצנו רעיונות וטיפים לכתיבה, מתוך חווית הכתיבה של הכותבים עצמם, אותם נשתף בגיליון הבא (שייצא באוגוסט), כך שיש עוד למה לצפות!

לסיום נבשר כי מערכת פקפוק תשתנה לקראת שנת הלימודים הבאה – אור גיל מסיימת את התואר המוסמך בסוציולוגיה ועוזבת את תפקיד העורכת של פקפוק לאחר שנתיים של עשייה ועבודה מרתקת (בהצלחה בהמשך!). רוצים.ות להיות העורכ.ת הבא.ה? כתבו לנו!

בברכת קריאה מהנה ובתקווה לימים מוזרים פחות!

תמשיכו לפקפק,

אור גיל והדר ויסמן

 

אכל