מאמרכת 62

קוראות וקוראים יקרות ויקרים,

הנה חלף לו עוד סמסטר והגיעה עוד תקופת מבחנים שמביאה איתה פרצי יצירתיות מטובלים בחוסר שינה. אנו מקוות ומאחלות שמועדי ה-א', ה-ב', העבודות, וכל היוצא בזאת כבר מאחוריכן/ם בהצלחה ושסוף סוף הגיע רגע לנשום. אז בין אתן/ם על חוף הים בסיני, בטיולון בארץ רחוקה או מכורבלות/ים על הספה עם נטפליקס והרבה יותר מידי פופקורן – מצאו עוד רגע לקרוא את הכתבות הנפלאות של הגיליון הנוכחי של פקפוק!

ראשית, אנו מתרגשות להציג בפניכם שני טורים חדשים שנחנכים בגיליון זה: הראשון, טור "כתיבה סוציולוגית מחוץ למחלקה" – בו יפורסמו כתבות נבחרות של סטודנטים מחוץ למחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ואשר להן ניתוח סוציולוגי במהותו. את הטור הזה חונך גל קומם מחוג פכ"מ שמציג חלק מרתק מהסמינר שכתב על משמעות הרעיון של "שירות (צבאי) משמעותי" והאם דבר כזה קיים. הטור השני הינו "טור בוגרים" בו אריאל גפן מראיין סטודנטים/ות בוגרי/ות המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ושומע היכן הם/ן היום וכיצד התואר תרם ותורם לעבודתם/ן.

וכמובן, מעבר לכתבות בטורים החדשים: אליעזר היון, מפגיש בין רבני הגמרא לבורדייה בכתבה מרתקת על מהותו של הון תרבותי, יהונתן הרשברג מציג את מחשבותיו (הרלוונטיות ביותר) על המפגש בין הנפש לעיר בעקבות הגותו של זימל, ואלכס בוצ'בסקי נותן טוויסט בלתי צפוי בניתוחו את טרנד ההאקתונים שצובר תאוצה.

אם כן, נאכל לכן/ם קריאה מהנה ומעוררת מחשבה!

אנחנו שוב ממשיכות לעודד אתכן/ם לשלוח כתבות לגיליון ולהשתלב בקהילת פקפוק כדי להפרות את כולנו עם היצירתיות, החדשנות ונקודות הניתוח הייחודיות שלכן/ם.

נשמח לשמוע ממכן/ם, ולבנתיים, תמשיכו לפקפק!

נועה נוימרק ואור גיל